Paprikáskrumpli lecsókolbásszal, nokedlivel
Igazi magyaros
- Könnyű
- Sajátrecept20-40 perc
- 2021-03-09694.23 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 694.23 |
kJ: | 3177.7 |
Szénhidrát: | 96.84 |
Amelyből cukrok: | 5.37 |
Zsír: | 21.88 |
Amelyből telített zsírsavak: | 0.77 |
Rost: | 11.34 |
Fehérje: | 26.86 |
Só: | 2.91 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Eredetileg a recept 4 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 15dkgLiszt BL55 (általános)
- 15dkgVöröshagyma (általános)
- 1.5kgBurgonya (általános)
- 10mlOlaj Napraforgó olaj (általános)
- 30dkgLecsókolbász (általános)
- 1dbTojás egész (általános) 1 db 52g
- 100gPiros Arany csemege ételízesítő paprikakrém Univer Magyar Ízek
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A vöröshagymát megdinsztelem az olajon, majd hozzá adom a burgonyát és a piros aranyat, ízlés szerint sózom. Amíg fő elkészítem a nokedlit. Vizet forralok, a liszből, tojásból + hideg vízből ( annyi vizet teszek hozzá, hogy szaggatható állagú legyen ) ízlés szerinti só kell bele, elkészítem a tésztát majd a zubogó vízbe szaggatom és megfőzöm. Amikor már a krumpli majdnem megfőtt hozzá teszem a lecsókolbászt és bele főzöm. Amikor kész bele keverem a nokedlit. Laktató egytálétel.